Budapesti Corvinus Egyetem szakipari munkái

Helyszín:

Budapesti Corvinus Egyetem épületei

Megrendelő:

Budapesti Corvinus Egyetem

Projektvezető:

Hajdu Balázs

Építésvezető:

Hofstetter Péter

Műszaki előkészítő:

Gazsur Ádám

Érték:

149 299 610 Ft + ÁFA

Kezdés:

2016. 07. 11.

Befejezés:

2016. 09. 11.

A projekt leírása

A Budapesti Corvinus Egyetem Főépületében közösségi terek és irodák felújítását végeztük, a Kinizsi utcai kollégiumban a lakóegységek kerültek átalakításra.

Kinizsi utcai kollégium

A Budapesti Corvinus Egyetem Kinizsi kollégiumát az 1960-as években építették, azóta részlegesen újították fel. A folyamatos karbantartás keretében, az éppen aktuális problémákat oldották meg. A tavalyi évben az emeleti közlekedők és a főbejárati külső terek újultak meg. A megrendelő idén úgy döntött, hogy a kollégium további részeit és műszaki rendszereit is korszerűsíti, mégpedig az L és F lakószárny 7. emeleti lakószobáit, valamint az F1-es és 113-as lakóegységeit. Ennek keretében megvalósult a pvc burkolat cseréje, a falak és mennyezet festése, a belső ajtók és ajtólapok teljes felújítása, végül a főbejárati kapuk automatizálása és a főbejárati előtér felújítására került sor.

Főépület

Négy földszinti nagyelőadó, valamint a fölszinti közösségi területek (zsibongó és aula), illetve 20 iroda építészeti és kapcsolódó oktatástechnikai, informatikai fejlesztése készült el. Az aula tér az épület fő reprezentatív tere, ami az épület közepén helyezkedik el és több szintet köt össze. A belső kialakítás, nagy mértékében megtartotta illetve illeszkedik az épület eredeti és műemlékileg védett építészeti arculatához. Az oktatástechnikai felújítás célja a jelenleg elavult és minőségi problémákkal üzemelő hangosítási és vezérlési rendszer felújítása volt. Ennek keretében a Főépület nagy előadóinak (I., II., III., IV.) hangtechnikai rekonstrukcióját végeztük. A felújítás magában foglalta a rendszer elemeinek eszközszintű cseréjét (hangfalak, erősítők, keverők, panelek, központi vezérlés) valamint a hangosításhoz köthető kábelezés újra kiépítését.

Budapesti Corvinus Egyetem szakipari munkái