Felújítás és hangszigetelés két budapesti gimnáziumban

Helyszín:

Kossuth Lajos Gimnázium és Kodály Zoltán Kórusiskola

Megrendelő:

Gimnáziumok Gazdasági Szervezete

Projektvezető:

Hajdu Balázs

Építésvezető:

Boros Attila

Műszaki előkészítő:

Gazsur Ádám

Érték:

77 836 039 Ft + ÁFA

Kezdés:

2016. 06. 22.

Befejezés:

2016. 08. 19.

A projekt leírása

A Gimnáziumok Gazdasági Szervezetéhez tartozó XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnázium, valamint az I. kerületi Kodály Zoltán Kórusiskola nyári kivitelezési munkái.

Kossuth Lajos Gimnázium

2015-ben felújításra került az épület teljes elektromos hálózatának gerincvezetéke, így az ehhez kapcsolódó elektromos kiegészítő munkák kivitelezése volt cégünk fő feladata. A melegítőkonyha új konyhatechnológiai berendezéseket kapott, ezen berendezések új energiaigénye miatt átalakításra kerültek az itt lévő hálózatok. A személyzeti öltözőhöz épített zuhany került kialakításra. A tornateremben, a kosárpalánk mögött meglévő fenyő lambéria helyére ütközésvédő falburkolat került. Az itt lévő pályavonalazást is újra el kellett készíteni, négy különböző színben, úgy, hogy kosár-, kézi-, röplabda-, tollaslabda játékra is alkalmas legyen.

Kodály Zoltán Kórusiskola

A kórusiskola alagsorában 2015 nyarán a falak utólagos vízszigetelési munkáit végezték el. A válaszfalak elbontásra kerültek, helyettük az új válaszfalak épültek. A tanév során azonban sok panasz érkezett a fal alacsony hangszigetelése miatt, ezért a tantermek közötti válaszfalakat akusztikai előtétfalakkal kellett ellátni. Az iskola karbantartásához tartozó műhelyben és a hozzá tartozó helyiségekben új padló és falburkolatok készítése volt a feladat. Beépítésre került egy új légzáró ajtó a raktár felé, a folyosón függesztett kazettás álmennyezet készült. Az iskola főépületének homlokzati kapuit szükséges volt lecserélni. A Szabó Ilonka utcai kapu elektromos működtetésű kialakítást kapott, melynek vezérlése a portáról történik. Ugyan ebből az irányból, az utcai külső beton lépcső helyett új mészkő lépcsőelemet építettünk be, csúszásmentes felülettel. A Toldy Ferenc utcai és Szabó Ilonka utcai bejáratoknál a lépcsőig tartó szakaszon új burkolat készült. A szakipari munkák tekintetében elbontásra kerültek az atmoszférikus kazánok és a hozzá tartozó perifériák. Új kondenzációs gázkazánok kerültek kiépítésre teljes automatikával.

Felújítás és hangszigetelés két budapesti gimnáziumban