BME CH épület főlépcsőházának és labor helyiségeinek felújítása

Helyszín:

1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.

Megrendelő:

BME

Projektvezető:

Kovács Krisztián

Építésvezető:

Nátuly Csaba

Érték:

79 130 000 Ft + ÁFA

Kezdés:

2012. 12. 18.

Befejezés:

2013. 05. 17.

A projekt leírása

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem CH épületében a főlépcsőház kapott új álmennyezetet, világítást, valamint az épületben új laborok kerültek kialakításra.

CH épület főlépcsőháza

Felújításra kerültek a főlépcsőházi ablakok és ajtók. Az aulatérben és a kerengő folyosókon vakolatok javítása, falak festése mellett a lábazatok eltávolítása utána új mészkő lábazat került elhelyezésre. A teljes lépcsőházban új gipszkarton álmennyezet készült. A helység világítása a tervek szerint, korszerű ledes és fénycsöves rendszerrel lett ellátva. A főlépcsőház összes korlátja műhelyben felújítandó, festendő volt. Az északi bejárat töredezett, hiányos lépcsője felújítást, pótlást igényelt. A meglévő lámpák helyett a folyosószakaszokon javított és új lámpák is elhelyezésre kerültek. Az álmennyezet alatt illetve a lépcsőkarok alján (lásd az álmennyezeti terveket és a Világítási tervet) új, egyedi világítótestek kerültek. Glória (lépcsőtér fölötti ovális lámpa) került elhelyezésre, a világítási rendszer kettő áramkörrel került felosztásra. Ez a glória világítás automatikusan, alkonykapcsolóval kapcsol be, és kapcsoló órával kapcsol ki. A többi led az álmennyezetbe rejtve, fehér kipattintható fedlap mögé rejtve kerültek beépítésre, így optikailag nem zavarja a látványt.

CH épület laborok kialakítása

Az épületet a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar használja: a földszinten és az alagsorban laborok, raktárak és műhelyek vannak, a felsőbb szinteken pedig tantermek, irodák és laboratóriumok. A felújítás ezen üteme az I. emelet délnyugati sarkát érinti, ahol néhány laborhelyiség kerül felújításra a Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszéken (kb. 105 m2) és az Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszéken (kb. 90 m2). A helyiségekben új burkolat, bútorozás készül. Új nyílászárók kerülnek be a tervezett helyekre, valamint a meglévők is cserélődnek. A területen lévő teljes víz-csatorna hálózat átalakításra kerül a teljes elektromos és gyengeáramú hálózattal együtt. Néhány helyiség klimatizált lesz.

BME CH épület főlépcsőházának és labor helyiségeinek felújítása
BME CH épület főlépcsőházának és labor helyiségeinek felújítása
BME CH épület főlépcsőházának és labor helyiségeinek felújítása